Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sukitore blog

Mi az a sukizás?

Összefoglalva 10 pontban

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2014. szeptember 03. Sukitore

Sukizás, sukizni, Sukitore - lehet ízlelgetni a szavakat, és sokan elsőre valami távol-keleti dologra gondolnak. Pedig csak egy egyszerű szójátékról és annak „következményeiről” van szó. De mielőtt felfedném a megfejtést, pillantsunk be a kulisszák mögé: miért is jó a sukizás, miért okoz többeknek örömet? Vigyázat: hosszú lesz!

sukizas.jpg

A sukizás erotikus páros írást jelent, és a weboldalunk, a Sukitore szóból ered. Amikor elindult ez az írói közösség, eleinte nehéz volt megfogalmaznunk, mit is művelünk az oldalon. Eleinte úgy hívtuk: netszex. Aztán az internet bugyraiból kiderült, hogy sokan félreértették, azt hitték, hogy webkamerázásról van szó – gyorsan el is menekültek. Bár a kezdeti írások erősen hajaztak holmi szexchatre, mégis több volt annál: nem egy-két mondatban, hanem inkább bekezdésekben készültek a folytatások. Nem mondhattuk, hogy novellák, sem azt, hogy regények, de a párosan, felváltva írott történetek stílusának valami nevet kellett kitalálni. Kézenfekvő volt a névadás: aki és ahogy a Sukitorén ír, az sukizik. Mivel párosan készült, erotikus írásokat csak itt lehet találni, ezzel a lendülettel a műfajt is elneveztük.

Miután tisztáztuk a sukizás eredetét, lássuk, miért is jó így írni, miben más, mint bármely, egyedileg írt erotikus történet? Csapjunk a közepébe: úgy szoktam hívni, hogy ez egy virtuális swinger. Bárki bárkivel írhat, ha az illető akarja. Ez a közösségünk és az oldal alapja is egyben, amiből kiindulva nagyon sok olyan értéket adhat egy írónak, olvasónak, amit másképpen esetleg nem tapasztalna meg. Lássuk, mik ezek!

  1. Humorosra véve: nem kap tőle nemi betegséget az ember, hiszen csak a szellemi vágyai kerülnek kielégítésre. Testileg nem kap el senki semmit a másiktól, és mégis belemerülhet az erotika legapróbb részleteibe. Ha ezt nézzük: úgyis minden agyban dől el. Épp emiatt persze nagy a kísértés, hogy az írópartnerrel élőben is kipróbálhassuk a vágyakat, de miután minden tag 18 éven felüli, ezért a folytatás már a felek döntése. Ilyenkor persze lehet mérlegelni: vajon egy személyes találkozás mennyire rontja majd az írási teljesítményt? Mennyire változik meg a másikról alkotott álomkép? Mennyire rontja el az ihletet és teljesedik be az, ami írásban jó volt?
  2. Ha már kapcsolatok: az oldalon tilos a féltékenykedés, társkeresés, privátban történő zaklatás. Kemény szabályok, melyek az emberi értékeknek némileg ellentmondanak. Nagy a kísértés a kisajátításra vagy a privátban történő „befűzésre”, hiszen a vágyakat nyíltan lehet olvasni. Kiismerhető az író személyisége, sebezhetővé válik. Egy ilyen érzékeny közegben bármilyen személyes sértődés vagy bántó szó hatványozottabban hat, tehát sokkal toleránsabbnak kell lenni ismeretlenül is a másikkal, mint akár személyesen tennénk. Ha megsérted a másikat, kivel fogsz írni? A Sukitore lényege a páros írás, tehát minél többen vagyunk, annál változatosabb és színesebb írások készülnek, keverednek a stílusok. Ha elűzöd az írókat, akkor te is unatkozni fogsz – ez ennyire egyszerű.
  3. Türelem. Hatalmas türelem kell a sukizáshoz. Sok történet akár hónapokig íródik, van, ami egy éve is várja a folytatást. Az írók akkor írnak, amikor ihletük van, kedvük van. A legtöbbször nem lehet azonnal folytatni egy történetet. A mostanság írt sztorik java hosszú folytatásokból áll, amihez idő kell. Mivel a tagok java része nem azzal foglalkozik, hogy egész nap írjon, ezért hamar folytatást ne várj! Érdemes több íróval is történetet kezdeni, így előbb kaphatod meg a következő folytatást. Ha jó az írópartnered, akkor megéri várni rá. De minél többen vagyunk, annál nagyobb a kavarodás, annál sűrűbben jönnek létre történetek, csak aztán bírd billentyűvel a türelmetlen írótársakat.
  4. Tolerancia. A második pontban már írtam erről, de részletezve is kitérek rá. Tolerancia kell minden tekintetben, hiszen nem egyedül készülnek a történetek, hanem párban. Ezzel nagyobb felelősség is jár: a társadra figyelned kell, nem javasolt a morgás, ha esetleg eltér az általad elképzelt történetszáltól  (pont ez a sukizás egyik lényege, hogy szabad kezet adsz a másiknak, megbízol benne), esetleges elütéseit, nyelvtani hibáit nem szidod, hanem inkább segítesz neki javítani, javulni. Úgy figyelsz a másikra, mintha tényleg egy kis időre neked adná magát és te neki. Kinyíltok egymásnak. Ebből máris következi a következő pont: a bizalom.
  5. Bizalom és önbizalom. A sukizásban megtalálod az önbizalmad, és a másikban is muszáj vagy bízni, megadni neki a tiszta lapot. Ha megírod a vágyad, konkrétan tudni fogod, mit akarsz a szexben. Le mered írni, mit akarsz, mire vágysz, mit, hol és hogyan érzel. Hiába adott a történet kerete, muszáj önmagad adni, mert az írótársad olyan szituációba is helyezhet, amire nincs előre forgatókönyv a fejedben, tehát előbb-utóbb kibújik belőled a saját éned. A Sukitorén szinte csak első szám első személyben írjuk a történeteket, mert a páros írásnál a saját szemszög mutatja meg a legjobban az egyéni gondolatokat. Próbálkoztak néhányan a szokásos, külső szemlélő által írt történetvezetéssel is, de valahogy idegennek, hidegnek tűnt. A saját szemszögön át tekintő írásmódtól egyre jobban tudja az író, mit akar és az önbizalma is nő. Ha az írótársban szemben nincs bizalom, akkor miért is kezdenek írásba a felek? Persze előfordulhat, hogy két író nem passzol össze stílusban, ilyenkor illik kulturáltan befejezni a történetet és – ahogyan a swingerben is –utána nem lesz közösködés, közös írás. Az udvarias zárás is egy tisztelet a másik felé.
  6. Változatosság és egyediség. A Sukitorén nincs két ugyanolyan történet, mert sosem tudni, mi lesz a folytatás. Éppen ezért, még ha azonos forrásból is indul a sztori, az írók kavarodása a garancia az egyéni végkifejletre. Ha az írók meg is beszélik előre a keretet, a legtöbb esetben a történetnek az alapját adják meg és „lesz, ami lesz” indulnak neki. A Sukitore előtt röviden így indítottam a kérdést az írótársaim felé: „hol legyünk és milyen ruhában vagy?” Ezzel a kérdéssel kezdhető az összes történet, ugyanis a helyszín adja a keretet, a ruha pedig lényeges, hogy kissé jobban megszemélyesedjen a sztori, no és a vetkőzésnél sem hátrány, ha tudjuk, mi van az illetőn. Ezután szinte vakon merülnek bele az írók és egymásnak adogatva kanyarodik a vonalvezetés. Ettől, és persze a stílusok kavarodásától lesz igazán érdekes a sztori. Izgalmas megnézni egy történetet (legtöbbször) a nő és a férfi szemszögéből, de természetesen akadnak azonos nemű vagy több író által készült írások. Manapság a sztorikat hosszúságuk és részletességük miatt akár már regényeknek, novelláknak is nevezhetnénk.
  7. Nyitottság. A fentiekből következik ez a tulajdonság. Álnéven bár, de teljesen nyitottak lehetnek, lesznek az írók. Szinte bármit kiírhatnak a szexuális vágyaikról, szégyen nélkül. Ez a kitárulkozás szintén növeli az önbizalmat. Mivel párosan (vagy többesen) íródik egy történet, ezért ki sem lehet sajátítani, nem mondható, hogy egy ember szellemi tulajdona. Épp emiatt a suki történeteket egy olyan licenc alá vontuk, ami alapján nem lehet kisajátítatni egy sztorit. Ezért nem is engedélyezett a regisztráció törlése két hozzászólás után: a törléssel a történetek csonkulnának, az írótárs szellemi értéke semmisülne meg egy labilis író mellett. Tehát kell a nyíltság és a felelősségtudat: a megírt történetek és bejegyzések nem kerülnek törlésre, mert ezzel a sztorit és az írótársat is megsértené az illető. Mivel az oldalon személyes adat nem kerül kötelezően megadásra és a történetek is álnéven íródnak, ezért szintén felesleges a törlés. Bízom benne, hogy az oldalra csak tudatos, felelősségteljes felnőttek járnak. Aki pedig már unja, vagy nem akar jönni, az nem jön és nem lép be – ilyen egyszerű.
  8. Más, mint az egyéni. Próbáltam és írtam is egyéni történeteket. A sukizás egy más műfaj. Erős hasonlattal élve: az egyéni írás olyan, mint a maszturbáció, míg a sukizás a szexhez hasonlít. Szellemileg annyira megragadhat, annyira átélhető a páros írás, hogy a mai napig megmaradtak bennem a legemlékezetesebb történetek. Erősek, megrázóak, lelkileg is formálnak. Éppen emiatt a sukizás veszélyes is, páran ezt már megcsalásnak vennék csupán azért, mert nem egyedül, hanem mással ír az ember. Pedig ez nem feltétlenül igaz: ha már a gondolatokat is korlátozzuk, nem osztjuk meg, akkor a fejben való fantáziálás is megcsalás lenne? Talán azért, mert egy másik író szellemileg inspirál? A visszajelzések szerint pont ez a plusz löket ad szárnyakat a nők javának (férfiak ritkábban nyilatkoztak erről) és otthon szinte vadmacskává változnak egy-egy ilyen történet olvasása vagy írása után. Tehát akár még a párkapcsolatoknak is jót tesz ez a szellemi kikapcsolódás, mert mint múzsa ihleti az embert, sőt: újabb dolgokra is sarkallhatja. A páros írás sokkal erősebben hathat egyes esetekben, mint az egyéni.
  9. Ihletet ad. Az előbbi pontban érintettem a témát, de valóban egymást segíthetik az írók: sokszor akadtam el egy folytatásban, de ha jó az írótárs, akkor olyan labdát dob fel a folytatása végén, ami engem is írásra sarkall. Volt, amikor azon agyaltam, miként lehetne ezt vagy azt a sztorit folytatni? Kaptam egy csavart és szárnyakat hozzá - újabb szituációkat ihletett a partnernőm. Egyéni történetek esetében volt, hogy nem jöttek az ötletek és félbe is maradt a mese.
  10. Vagy megszoksz, vagy megszöksz. Tényleg így tudnám összegezni, mert a szabályok sok esetben valóban aprólékosak, ami sokakat visszarettenthet a bejutástól. Pedig bejutni nem is nehéz, de bent maradni annál inkább. Sok írónk volt már a sukin, szinte évente cserélődött a szerzők kétharmada. Ennek oka persze a hosszú várakozásban is kereshető, de sorolhatnék még pár okot. Ismét megerősítem: a türelem tényleg fontos, ha valaki maradni szeretne. Persze az elején sokan megígérik, hogy „na, majd én írok!”, aztán egy sort sem látunk tőlük. Tényleg csak azok maradtak, akik valóban írni akartak, ott lenni a csapatban. A Sukitore nem egy két hetes weboldal, inkább évekre szól, ha bírod.

Végül az örök felhívásunk: írókat mindig és állandóan keresünk! Minél többen vagyunk, annál jobb, hiszen ez egy írói, közösségi oldal. Hogy kiket várunk? Egyszerű: tudsz magyarul, helyesen írni? Van kedved? Akkor gyere! Tényleg csak ez kell, és persze ne szégyelld a vágyaid, mert nálunk tabuk nincsenek. Írd meg, mi van a fejedben, nem kell mást tenni. Mit tennél az adott szituációban? Csak ez utóbbi kérdésre kell megírnod pár sornál bővebben a választ és kész. Add magad!

Apropó, a megfejtés: mi is az a Sukitore? Olvasd el visszafelé ezt a szót és kiderül! Aki pedig idáig eljutott és még van kedve olvasgatni, itt talál jó pár történetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sukitore.blog.hu/api/trackback/id/tr646660511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása