Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sukitore blog

Twitter, a felnőttmagazin

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2017. január 21. mykee

Talán kevesen tudják, de a Twitter és a Tumblr sokkal szabadabban kezeli a szexualitást, mint a Facebook vagy az Instagram (ez utóbbi érthető, hiszen a Facebook tulajdona). Mégis kevesebben "csiripelnek" itthon, pedig van benne lehetőség, még ha nem is arra használjuk, amire eredetileg szánták. Körültekintő feliratkozásokkal saját szexmagazinunk is lehet a Twitteren anélkül, hogy előfizetnénk bármilyen szolgáltatásra.

Mielőtt kiderülne, hogyan lehetne saját gyűjteményünk, pár alaplépést érdemes letisztázni a Twitterrel kapcsolatosan, mivel néhány dologban különbözik a Facebooktól, más esetekben viszont hasonló a működése.

twitter_500.png

Hasonlóság, hogy egy regisztráció egy profilt jelent. Bármely névvel lehet regisztrálni (itt nincsenek megkötések), az egyediség az emailcímben és a telefonszámban bújik meg. Az előbbi szolgál a profil alapjául, míg az utóbbival hitelesíthetjük azt, bizonyítva, hogy valós személy áll az oldal mögött. Több profilt is létre lehet hozni más névvel és emailcímmel, de ha azonos telefonszámot használunk, az mindig a legutóbb regisztrált profilhoz fog tartozni. A korábban regisztrált mailcímekre erről értesítő levél is kimegy.

Fontos különbség, hogy itt nincsenek rajongói oldalak, csak profilok. Mivel a név bármikor módosítható utólag is, ezért ha valaki szexújságként használná a Twittert, érdemes olyan nevet választania, ami nem annyira árulkodó a magánéletére nézve.

Twitter profil létrehozásakor választanunk kell egy egyedi azonosítót, ami utána már nem változtatható meg! Lényeges, hogy csak angol (tehát nem ékezetes!) betűt, számot és egyes jeleket tartalmazhat, hasonlóan az emailcímekhez. Később ezzel lehet majd hivatkozni a saját profilunkra. Tehát fontos, hogy nagyon körültekintően válasszunk azonosítót!

A Twitteren jelenleg csak 140 karakter hosszúságú üzenetet hagyhatunk, ezért sok rövidítéssel találkozhatunk. Ebbe beletartoznak a profilokra történő hivatkozások, webcímek is! A szexoldalak gazdái körében elterjedt nyelv az angol, ezen belül is inkább a szleng jellemző, tehát érdemes ezt használni, ha üzenni szeretnénk nekik.

Az előbb említettem a hivatkozásokat, ezekre is tegyünk egy kitérőt! A Twitter érdekessége és kulcsfontosságú része, hogy az üzenetekben kétféle azonosítót is használni szoktak: profilhivatkozást és hashtaget. A profilhivatkozással értesíthetjük a profil gazdáját, hogy kitettünk róla valamit. Egy ilyen hivatkozás hasonlít az emailcímre és kukaccal kezdődik, pl. @hdr_girls A Twitter ezt automatikusan kattinthatóvá alakítja és jelez a profilgazdinak, hogy meg lett említve, nézzen oda. A hashtag kettőskereszttel kezdődő kulcsszó, szóköz nélkül, pl. #hdr_girls. Ezt akkor használják, ha szeretnénk a kitett üzenetet megjelölni a későbbi, könnyebb kereséshez. Elég csak egy ilyen hivatkozásra rákattintani és egyből megkapjuk az összes találatot, ahol ez a jelölés szerepel.

A képeken külön is megjelölhetjük az illetőt, ha engedélyezte ennek a használatát (akár a Facebookon). Ugyanígy egy meglévő tweetre válaszolhatunk (ami megjelenik a saját üzenőfalunkon is!) vagy lájkolhatunk, megoszthatunk (retweet vagy RT) egy bejegyzést.

Összegezve tehát: lájk, megosztás, válaszadás, kép megjelölés szinte ugyanaz, mint a Facebookon, de a saját tartalmat "betolhatjuk" bárki számára és minderre van 140 karakterünk.

 

Lássunk hozzá!

 

Ha létrehoztuk a profilt, hol érdemes elkezdeni az újságunk összeállítását? Elsősorban a nagyobb stúdióknál és szereplőknél javasolt körbenézni, ugyanis szinte mindenki fent van a Twitteren. A rajongói oldalak közül van pár, ami említésre méltó, de az előbb említett helyekről mindig friss tartalmat kapunk. Mielőtt valakit követni kezdünk, érdemes átnézni az üzenőfalát, hogy mennyire privát és mennyire "közérdekű" bejegyzései vannak. Néhány pornósztár a magánéletéről tesz ki tartalmat, más pedig a filmjeiből részleteket, képeket - cenzúra nélkül! Egyes színészeknek van külön privát és "stúdiós" oldala is, ezt érdemes szem előtt tartani.

Ha már tisztában vagyunk, mire van szükségünk, kezdjük az építkezést a jobb felső sarokban lévő keresővel, ahová teljes nevet, profilazonosítót vagy hashtaget is beírhatunk. Az alábbiakban már összeállítottam egy linkgyűjteményt azokról a stúdiókról, akiknél érdemes kezdeni a böngészést, az ő ismerősi körükből már kényelmesen lehet válogatni. Lássuk a stúdiók listáját a teljesség igénye nélkül!

Ha valamelyik oldal tartalma megtetszik, az oldal jobb felső részében vagy az előnézeti kép jobb sarkában lévő Követés gombra kell kattintani. Figyelem: nem minden profil nyilvános, ilyenkor a sima Követés gomb megnyomásával csak engedélyt kérünk a tulajtól, aki vagy beenged vagy nem.

Természetesen hazai sztárok is fent vannak, mint 

További linkekért és profilokért érdemes felkeresni a testvéroldalunk Twitter fiókját is, ahol sok fotót találhattok, melyek újra lettek gondolva, kiemelve a lényeget (és természetesen követhettek is):

HDR Girls

Ha már összeállítottad a téged érdeklő témákat, akkor elég hátradőlnöd és nézegetned a kitett posztokat. Ha tartalmat is szeretnél szolgáltatni, akkor elég megosztani (retweetelni) egy adott tweetet/posztot és az már a személyes üzenőfaladon lesz kint. Amennyiben mások számára is érdekes tartalmat teszel ki, ne csodálkozz, ha egy idő után neked is lesznek követőid, kommentelőid, rajongói bázisod!

A végére egy tipp: mivel a legtöbb pornós tweet felnőtteknek szól, ezért a Twitter alapértelmezés szerint nem nyitja meg ezeket a tartalmakat, csak külön gombnyomásra! Ahhoz, hogy a gombnyomogatást elkerüld, a profilbeállításaidban (jobb felső sarokban kattints az avatarodon és Beállítások), a Fiók csoportban pipáld ki a "Ne figyelmeztessen az érzékeny tartalmak megjelenítése előtt" opciót, illetve ha retweetelsz, netán saját képeket, videókat tennél ki, melyek felnőtteknek szólnak, akkor az alatta lévő "Az általam Tweetelt médiatartalmak megjelölése érzékeny tartalmúként" pipát is! Ezután görgess le és a Változtatások mentése gombbal készen is vagy!

mediasettings.jpg

Kellemes kikapcsolódást és "csiripelést"!

A bejegyzés trackback címe:

https://sukitore.blog.hu/api/trackback/id/tr4112142689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása