Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sukitore blog

Örömök kényszerből

Rona Fire: Vörös glória - Könyvajánló

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2017. december 04. mykee

Álszentek vagyunk mi, emberek. Rona legújabb, valós eseményeken alapuló regénye ismét megmutatta, mennyire nem tudunk szembenézni a prostitúcióval. Feszengünk, kínosan érezzük magunkat egy szexmunkás társaságában, csak tárgyként kezeljük, holott az ősi mesterség művelője is ember. Sokszor bele sem gondolunk abba, hogy mi késztetheti a nőket arra, hogy szexmunkásként dolgozzanak. A legtöbb esetben valamiféle kényszer a fő ok, amibe inkább bele sem gondol az ember, inkább elítéli vagy kihasználja a prostituáltakat.

A regényben a kulisszák mögé pillanthatunk: olyan emberi sorsokkal szembesülhetünk, melyek által megérthetjük a kiszolgáltatottság világát. Felszínre kerülnek azok a lappangó titkok, amik a szakma velejárói, mint a kitartottság, a drog, a zsarolás vagy éppen a bántalmazás. Kiderül, hogy van-e kiút ebből a zárt világból, és ki milyen sorsot választ magának? Kapnak-e kellő támogatást az új élethez? Vajon meghallják-e a segítségkérő hangokat azok, akik kihasználják a lányokat? Egy örömlány boldog lehet, vagy csak álomkép marad a jövője? Hányszor lehet újrakezdeni az életet?

rona_voros_gloria.png

Mindegyik kérdésre oldalakon és órákon át lehetne válaszokat kapni. A könyvben jó pár lehetőséggel találkozhat az olvasó, hiszen minden sors egyedi. A szereplők története, sorsvonala érzelmileg megtépáz és felemel. Szembesülhetünk azzal, mennyire kiszolgáltatott a nő, milyen határozatlanok és gyengék azok a férfiak, akik nem mernek szembeszállni a társadalommal.

A prostitúció évezredes múltra tekint vissza. Azok, akik a testükből élnek, mindig a társadalomtól függtek: hol ünnepelt és elismert tagjai voltak, máskor a megvetés és szégyen miatt bujkáltak. A mai világunkban a szexualitás újra keresi önmagát. Vannak országok, ahol már elég nyitottak az emberek arra, hogy ne a szőnyeg alá söpörjék a másságot, hanem létező dolognak ismerjék el, és a hétköznapokban is elfogadják annak mivoltát. Ahol a szexmunkások ellenőrzött és biztonságos körülmények között dolgozhatnak, nem kiszolgáltatva. Itthon sokan nem mernek szembenézni saját vágyaikkal, mert a környezetük elítélné, irigyelné, sőt: egyenesen üldözné miatta. Akik ezt a hivatást választják, nem örömből teszik, ráadásul mindenkinél többet adnak másoknak: a saját testüket. Sokszor nem gondolunk mögé, hogy miért választotta ezt, és miért nem végez más, „rendes” munkát? Miért hoz ekkora áldozatot ez a nő? Vajon élvezi?

Újabb és újabb kérdések merülhetnek fel bennünk a könyv olvasása közben. Talán ezután a kliensek nem csak a testet, hanem az embert is meglátják az alkalmi partnerükben. Nem titok, hogy ezt a világot a pénz mozgatja, de mennyire marad benne egy nő önmaga, vagy veti alá magát a piszkos anyagiaknak és mások vágyainak? Meghozza-e valaha a boldogságot a sok áldozat?

Az élet mindenkinek más sorsot ad. Előfordulhat, hogy az ember ott találja meg az örömet, amit mások elítélnek. Van, aki keserűséget és szenvedést kap tanulságul. A fontos, hogy mindig tanuljunk belőle és nézzünk szembe a múlttal, hiszen anélkül sosem jutottunk volna el oda, ahol éppen most tartunk.

Bár az élet néha elgáncsol, vedd akkor is örömmel, és boldogabb jövőd lesz - talán ez lehet a könyv tanulsága az olvasó számára, valamint az: sose legyünk álszentek!

Rona regénye az Álomgyár kiadó gondozásában jelent meg, megvásárolni a weboldalukon vagy a boltjukban lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sukitore.blog.hu/api/trackback/id/tr4713428637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása